Merksplas – villa

beknopte omschrijving :

Ligging = Steenweg op Turnhout 169   te   2330 Merksplas

Vraagprijs = 695 000 €

Oppervlakte perceel = ± 2533 m²

 

4 slaapkamers & 1 bureau met ingemaakte kasten

3 badkamers

Inpandig appartement

Ligging & omgeving :

Deze stijlvolle villa met inpandig appartement is gelegen aan de Steenweg op Turnhout te Merksplas. Dankzij de ligging aan een weg die Merksplas en Turnhout verbind, zijn zowel het rustige centrum van Merksplas als het bruisende centrum van Turnhout vlakbij. Vanwege de prestigieuze ligging in een woonpark bestaat de omgeving uit ruime percelen met veel groen. In de ruimere omgeving zijn er zowel bossen als weiden waardoor deze woning ook een ideale uitvalsbasis vormt voor wandelaars en fietsers.

Tuin & architectuur :

De woning werd in 1990 gebouwd volgens een ontwerp van de Limburgse architect Ettienne Vanhove. De woning bestaat uit speelse volumes en grote glaspartijen waarbij de focus ligt op het creëren van een optimale lichtinval en een sterk contact met de tuin. Dankzij het unieke ontwerp heeft de woning nu nog steeds een eigentijdse vormgeving. Hierdoor zal het ontwerp van de woning ook in de toekomst mooi blijven terwijl modetrends in de architectuur blijven veranderen.

Het perceel zelf is ongeveer 2533 m² groot. Doordat de woning centraal op het terrein staat, is er zowel vooraan als achteraan een sterk contact met de tuin. Dankzij een uitgekiend tuinontwerp is de privacy optimaal en is het aangenaam vertoeven in zowel de voor- als achtertuin.

Gelijkvloers :

Men komt de woning binnen via een ruime inkomhal met veel lichtinval. Deze inkomhal geeft ook rechtstreeks toegang een bureauruimte met ingemaakte kasten.

De woonkamer biedt een mooi uitzicht op de achtertuin. Dankzij een karaktervolle erker wordt hier het contact met de tuin zelfs nog versterkt.

De woonkamer bestaat uit een grote L-vorm waarbij zich vooraan een zithoek bevindt. Onlangs werd deze zithoek vernieuwd. Hierbij werden een ingemaakte kastenwand en bureaumeubel geplaatst volgens een ontwerp van de binnenhuisarchitect Bert Van Bogaert.

De keuken werd in 2012 vernieuwd. Naast de praktische, eigentijdse keuken is er ook een ruime ontbijthoek met grote ramen tot op de grond. Langs hier kan men naar de tuin vooraan het huis. Via een berging kan men ook vlot naar de achtertuin.

Op het gelijkvloers bevindt zich tevens een ruime slaapkamer met parket en ingemaakte kasten. Aansluitend aan deze kamer is er een badkamer die in 2007 vernieuwd werd en beschikt over een bad en douche.

Bergruimte is er op het gelijkvloers ook voldoende. Buiten een berging aan de keuken is er ook een wasplaats en een ruime garage.

Verdieping :

Vanuit de inkomhal vertrekt een trap naar de verdieping. Hier vindt men de nachthal met vide. Deze nachthal geeft toegang tot 2 slaapkamers en een douchekamer. Tevens zijn er op de verdieping twee bergingen die bereikbaar zijn vanuit de badkamer en een slaapkamer.

Een tussendeur geeft vanaf de nachthal ook nog toegang tot een bijkomend, inpandige appartement.

appartement :

Op de verdieping bevindt zich een inpandig appartement dat vanaf de overloop bereikbaar is via een tussendeur. Het appartement beschikt ook nog over een aparte buitendeur met bel en heeft zijn eigen verwarmingsinstallatie. In de woonkamer valt er veel licht binnen door een imposant gebogen raam dat de ware blikvanger vormt van deze ruimte. Dit raam geeft toegang tot een klein terras met uitzicht over de tegenovergelegen weiden en bossen. Het appartement beschikt tevens over een eigen keuken en badkamer. De slaapkamer biedt meer dan voldoende plaats voor een tweepersoonsbed en de nodige kasten.

parkeren :

De woning heeft in totaal zeven parkeerplaatsen. Voor het huis, links van de oprit, zijn er drie staanplaatsen. Naast de woning zijn nog twee carports die vlot toegang geven tot de wasplaats. In de woning zelf is een dubbele garage die plaats biedt aan twee wagens.

Bijkomende informatie :

afzelia ramen

omheind terrein met automatische poort

 

EPC-waarde = 233 kWh/m²

EPC-nummer = UC: 1997571

  • gelijkvloers = vloerverwarming
  • airconditioning in de woonkamer
  • appartement met aparte CV

 

Ligging

Stedenbouwkundige inlichtingen

Stedenbouwkundige vergunning: Vergunning uitgereikt
Stedenbouwkundige bestemming: Woonpark
Verkavelingsvergunning: Verkavelingsvergunning
Voorkooprecht: Geen voorkooprecht ruimtelijke ordening aanwezig
Dagvaarding en herstelvordering: Geen dagvaarding uitgebracht
Watertoets: Niet gelegen in overstromingsgebied