Energiezuinig

Energiezuinig bouwen wordt steeds belangrijker. Zowel om uw stookkosten te beperken als om het milieu te beschermen.

Hoe ver u wilt gaan in het energiezuinig maken van uw woning is een persoonlijke keuze. Ieder moet immers voor zichzelf afwegen of een grotere investeringskost vandaag opweegt tegen een lager energiefactuur morgen.

Het spreekt voor zich dat al onze woningen voldoen aan de geldende energieprestatieregelgeving (EPB). Zo zal elke woning een E-peil hebben conform de wetgeving dankzij een uitstekende isolatie gecombineerd met een zeer luchtdichte uitvoering, een optimale ventilatie en het doordacht aanpakken van bouwknopen.

Om het warmteverlies tot een minimum te beperken is een uitstekende isolatie nodig. Om dit te bekomen voorziet RDK in elke woning standaard:

  • Buitenmuur 14 cm PIR platen
  • Dakisolatie 22 cm glaswolflensdekens
  • Vloerisolatie 11 cm gespoten PUR
  • Beglazing met een U-waarde van 1.0 W/m²K
  • Platte daken met 16cm PIR

Voor de technische installaties kijken we naar de mogelijkheden die het best bij u en uw wensen passen. Een ventilatiesysteem met warmterecuperatie wordt hierbij vaak gecombineerd met een energiezuinige verwarming en zonnepanelen.

Doordat de EPB-verslaggever exact weet hoe uw woning wordt uitgevoerd, van de kleinste bouwknoop tot de precieze plaatsing van de isolatie, bent u verzekerd van een correcte EPB-verslaggeving.

Indien u nog bijkomende wensen hebt voor het energiezuinig maken van uw woning, kan hier uiteraard ook in voorzien worden.