Beerse – Godin

RDK realiseerde in 2022 het nieuwbouwproject 'Godin' te Beerse

Dit tijdloze nieuwbouwproject met tien woningen en vijf appartementen werd gerealiseerd op wandelafstand van het centrum van Beerse. Op deze locatie bevond zich een unieke villa uit 1928-1929 met bijhorende parktuin.

De villa in eclectische stijl met cottage- en art-deco allures vormt een ware blikvanger. Het is dan ook niet verwonderlijke dat dit gebouw werd opgenomen in de ‘Inventaris van Onroerend erfgoed’. Het was daarom ook voor de hand liggend dat de gedeeltes met een bouwkundige erfgoedwaarde werden gecombineerd met een stijlvol nieuwbouwproject. Zo werd de karakteristieke voorgevel bewaard en uitgebreid met een eigentijds volume waarin zich vijf nieuwbouwappartementen met één of twee slaapkamers bevinden.

Achter de villa ligt een ruime, door bomen omringde privétuin die achteraan aansluit op de ‘Grote Beek’. Er werd bewust gekozen om de bestaande bomen rond de tuin zoveel mogelijk te bewaren. Op deze manier kon het centrale gedeelte van de tuin omgevormd worden tot een parktuin met tien tijdloze eengezinswoningen.

Bij het ontwerp van de woningen werd er veel aandacht geschonken aan het creëren van een optimale woonkwaliteit.  Zo hebben alle woningen een ruime, lichte woonkamer met open keuken en drie slaapkamers. Bovendien hebben vele van deze woningen ook een ruime zolder. Hierdoor krijgt men de mogelijkheid om later nog een extra slaapkamer of een mooie hobbyruimte te creëren.

Inmiddels zijn alle woningen in dit project verkocht. Meer informatie over projecten die nog wel te koop zijn, vindt u hier. Indien u graag met eigen ogen het werk van RDK ziet, verwelkomen wij u graag op een Open Huis.

Ligging