Herentals – Kruyneiken

RDK realiseerde in 2012 het nieuwbouwproject Kruyneiken te Herentals.

Dit unieke project omvat 15 woningen en 81 appartementen en is gelegen aan het Kruineikeplein te Herentals. Deze locatie net buiten de ring van Herentals is een van de grote troeven van dit project. Het is hier immers rustig wonen terwijl het centrum van Herentals zich toch nog op wandelafstand bevindt.

Het ontwerp voor dit project is gebaseerd op het concept van de oude begijnenhoven. Deze typische Vlaamse woonkernen ontstonden in de 12de eeuw. Met de tijd groeiden ze uit tot dragers van zowel sociale als architectonische eigenschappen die nu nog steeds relevant zijn.

We kennen allemaal de kracht en schoonheid die uitgaat van zorgvuldig geplande samenlevingen zoals Begijnhoven. De verschillende gebouwen worden geplaatst op een karakteristieke locatie binnen het plan en geven deze plek een eigen identiteit en gemeenschapsgevoel. De architectuur van de gebouwen geven een gevoel van permanentie, belangrijkheid en herkenbaarheid waardoor domein Kruyneiken door bewoners en bezoekers zal ervaren worden als een unieke plaats om te wonen.

Alle woningen en appartementen werden volledig afgewerkt met keukens, badkamers, vloeren, ... Ook buiten werden alle tuinen, terrassen en opritten aangelegd. Met dit project realiseerde RDK een kwalitatief en betaalbaar woonaanbod te Herentals. In dit project zijn inmiddels alle woongelegenheden verkocht. Meer informatie over projecten die nog te koop zijn, vindt u hier. Indien u graag met eigen ogen het werk van RDK ziet, verwelkomen wij u graag op een Open Huis.

Ligging