Merksplas – Molenhoek: nu te koop

Dit charmante nieuwbouwproject is gelegen in een nieuwe verkaveling aan de Steenweg op Hoogstraten te Merksplas. De wegen Melkerijstraat en Boterstraat die hier werden aangelegd zijn beide doodlopend waardoor dit project een autoluw karakter krijgt. 

Deze nieuwe verkaveling grenst aan de Goorloop waar er een ruime openbare groenzone werd voorzien met de nodige fiets- en wandelpaden. Er is tevens een trage doorsteek naar de Molenvloed en de Jaak Mertensstraat waardoor het centrum van Merksplas vlot bereikbaar is. 

Het project dat RDK hier realiseert werd Molenhoek gedoopt. Op de Ferraris-kaarten uit 1777 wordt deze locatie immers aangeduid als Molesy. Veel van de straten die aan deze verkaveling grenzen hebben dan ook het woord ‘molen’ in hun naam. 

Aan de Steenweg op Hoogstraten zal RDK acht eigentijdse woningen realiseren. De achtertuinen van deze percelen grenzen aan de nieuwe weg Boterstraat waardoor de achtertuinen bereikbaar zijn met de fiets of auto. Deze woningen hebben drie slaapkamers en een vaste trap naar een ruime zolder. Hierdoor kunt u hier later nog een gezellige hobbyruimte of een extra slaapkamer creëren. 

Aan de Melkerijstraat realiseert RDK nog vijf bijkomende woningen in een klassieke stijl. De achtertuinen van deze percelen grenzen aan het openbare groen langs de Goorloop. Deze woningen hebben telkens vier slaapkamers en een inpandige garage. 

Bij het ontwerpen van de woningen werd er veel aandacht geschonken aan woonkwaliteit. Zo hebben alle woningen een ruime, lichte woonkamer met open keuken. Hierbij staan de leefruimtes in direct contact met de achtertuin waardoor u ten volle kunt genieten van het groen. 

Dankzij al deze troeven biedt dit project dan ook een mooie kans op een duurzame en kwalitatieve woning op een toplocatie te Merksplas. Wilt u meer weten? aarzel niet en contacteer ons voor meer informatie of bezoek vrijblijvend een open huis !