Oud-Turnhout – Iduna: start verkoop

Landelijk wonen in Oud-Turnhout

Het nieuwbouwproject Iduna wordt gerealiseerd in een nieuwe verkaveling te Oud-Turnhout. Aan de doodlopende wegen Klokbekererf, Semersstraat en Veldbraakstraat zal RDK 32 woningen en 36 appartementen realiseren.

Wat dit project uniek maakt, is de mooie ligging aan de westzijde van Oosthoven. Dit project grenst hier immers aan velden die gelegen zijn in landbouwgebied. Hierdoor bent u er zeker van dat u ook in de toekomst in een groene omgeving zult blijven wonen. De mooie landelijke omgeving is met het project verweven dankzij doodlopende straatjes die een doorkijk bieden naar de aanpalende velden. In het project zelf komt een speel- en wandelzone die tussen de woningen en de appartementen ligt als groene buffer.

Aan de oostelijke zijde grenst dit nieuwbouwproject aan de woonkern van Oosthoven. Hier vindt u alle nodige winkels zoals een bakker, beenhouwer en apotheker vlak bij de deur.

Hoewel deze locatie een landelijk karakter heeft, is de goede mobiliteit een van de grote troeven van deze ligging. Het is immers maar tien minuutjes fietsen tot aan de markt van Turnhout en zijn gezellige horecazaken en leuke winkels. Het centrum van Oud-Turnhout is met de fiets zelfs maar zes minuutjes rijden. Bovendien bent u ook snel op de ring van Turnhout waardoor u met de auto ook geniet van een goede bereikbaarheid.

Wonen in een groene omgeving

De ruimere omgeving van het project nodigt dan weer uit tot een mooie wandeling of fietstocht. Het bekende natuurgebied ‘Landschap De Liereman’ bevindt zich immers op fietsafstand. Dit natuurgebied is meer dan 100 hectare groot en is een van de oudste natuurgebieden van België.

Vlak bij dit natuurgebied vindt u ook de ‘appelpicknickplaats’ die verwijst naar de boomgaarden waarvoor Oud-Turnhout bekend staat. In het voorjaar is het dan ook zeker de moeite om eens een tocht door Oud-Turnhout te maken om te genieten van de prachtige appelbloesem. Deze appelboomgaarden leverden meteen ook inspiratie voor de naam van dit project. In de Noordse mythologie was Iduna immers de bewaarster van de appels van de eeuwige jeugd.

In een eerste fase zal RDK in dit nieuwbouwproject twintig woningen realiseren.  Deze woningen bestaan uit vijf groepjes van telkens vier geschakelde woningen. Ook de namen van deze groepjes zijn geïnspireerd door appels. Zo kunt u hier bijvoorbeeld in de Granny, Robijn, Jonagold, Rosa of Pinova komen wonen.

Woonkwaliteit kreeg veel aandacht bij het ontwerpen van deze woningen. Zo hebben alle woningen een ruime, lichte woonkamer met open keuken. Hierbij staan de leefruimtes in direct contact met de achtertuin waardoor u ten volle kunt genieten van het groen.
Op de eerste verdieping vindt u telkens drie slaapkamers en een mooie badkamer. Bovendien is er een vaste trap voorzien naar de zolder. U kunt hier later dus nog een gezellige hobbyruimte of een extra slaapkamer creëren.

Dankzij deze troeven biedt dit project dan ook een mooie kans op een duurzame en kwalitatieve woning op een toplocatie te Oud-Turnhout.  Wilt u meer weten? aarzel niet en contacteer ons voor meer informatie of bezoek vrijblijvend een open huis !