Herentals – Kruyneiken

RDK realiseerde in 2012 het nieuwbouwproject Kruyneiken te Herentals.

Dit unieke project omvat 15 woningen en 81 appartementen en is gelegen aan het Kruineikeplein te Herentals. Deze locatie net buiten de ring van Herentals is een van de grote troeven van dit project. Het is hier immers rustig wonen terwijl het centrum van Herentals zich toch nog op wandelafstand bevindt.

Het ontwerp voor dit project is gebaseerd op het concept van de oude begijnenhoven. Deze typische Vlaamse woonkernen ontstonden in de 12de eeuw. Met de tijd groeiden ze uit tot dragers van zowel sociale als architectonische eigenschappen die nu nog steeds relevant zijn.

We kennen allemaal de kracht en schoonheid die uitgaat van zorgvuldig geplande samenlevingen zoals Begijnhoven. De verschillende gebouwen worden geplaatst op een karakteristieke locatie binnen het plan en geven deze plek een eigen identiteit en gemeenschapsgevoel. De architectuur van de gebouwen geven een gevoel van permanentie, belangrijkheid en herkenbaarheid waardoor domein Kruyneiken door bewoners en bezoekers zal ervaren worden als een unieke plaats om te wonen.

Alle woningen en appartementen werden volledig afgewerkt met keukens, badkamers, vloeren, ... Ook buiten werden alle tuinen, terrassen en opritten aangelegd. Met dit project realiseerde RDK dan ook een kwalitatief en betaalbaar woonaanbod te Herentals. Momenteel verhuurd RDK nog een tiental appartementen in dit project.

Aanbod

Lotnummer Type Oppervlakte Slaapkamers Lift Info
D22 Appartement 115 m² 3 Ja Meer info
E01 Appartement 80 m² 2 Ja Meer info
F41 Appartement 79 m² 2 Ja Meer info
F43 Appartement 73 m² 2 Ja Meer info
G01 Appartement 106 m² 3 Ja Meer info
G21 Appartement 119 m² 3 Ja Meer info
H21 Appartement 115 m² 3 Ja Meer info
H22 Appartement 115 m² 3 Ja Meer info
I21 Appartement 110 m² 3 Ja Meer info
K21 Appartement 100 m² 3 Ja Meer info

Ligging

Stedenbouwkundige inlichtingen

Stedenbouwkundige vergunning: Vergunning uitgereikt
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Verkavelingsvergunning: Geen verkavelingsvergunning
Voorkooprecht: Geen voorkooprecht ruimtelijke ordening aanwezig
Dagvaarding en herstelvordering: Geen dagvaarding uitgebracht
Watertoets: Mogelijk overstromingsgevoelig gebied